Zalivna masa za tesnenje

Zalivna masa za hladno tesnenje - RR Herbifug I MAPRI PROASFALT

Zalivna masa – za hladno tesnjenje

RR Herbifug

RR Herbifug je dvokomponentni sistem za tesnjenje betonskih in asfaltnih stikov. Zalivna masa je trajno elastična in odporna proti kislinam in pogonskim gorivom.

» trajno elastična
» za vgradnjo po hladnem postopku
» odporna proti kislinam in pogonskim gorivom

Poraba materiala:

Spremenljiva glede na širino razpoke – orientacijska količina je med 0,3 – 0,5 kg/tekoči meter.

Skladiščenje:

V suhem prostoru in pri temperaturi nad 0 °C lahko v originalni embalaži in neodprto hranimo najmanj 24 mesecev. Komponenti je potrebno pred uporabo temeljito zmešati. Strjevanje se začne takoj po mešanju obeh komponent, zato je priporočljivo, da maso kar najhitreje porabimo.

Pakiranje:

– kovinsko vedro 10 kg

Lastnosti:

Dvokomponentni sistem za tesnjenje betonskih in asfaltnih stikov za vgradnjo po hladnem postopku. Obdelane razpoke in površine so trajno zatesnjene in neprepustne za vodo. RR Herbifug hitro doseže mehansko trdnost.

Postopek vgradnje zalivne mase za hladno tesnjenje - RR Herbifug I MAPRI PROASFALT

RR Herbifug:

– ne vsebuje topil;
– vgrajuje se brez temeljnega premaza;
– odporna proti kislinam in pogonskim gorivom.

Uporaba:

RR Herbifug lahko nanašamo ploskovno ali zlijemo neposredno v razpoke. Obdelane razpoke in stiki so neprepustno zaprti in vodotesni, masa se utrdi. Betonske stike je potrebno dodatno obdelati s temeljnim premazom (RR Primer K). Izjemno ozkih stikov širine manj kot 2 mm ne moremo trajno napolniti brez predhodne obdelave.

Vgradnja:

Stiki morajo biti nezmrznjeni, suhi in čisti (brez olja in masti). Odstraniti je potrebno vse nevezane delce. Razpoke je priporočljivo pred nanašanjem izpihati s stisnjenim vročim zrakom. RR Herbifug vnašamo neposredno v stik ali razpoko. Če je razpoka zelo globoka, zlivamo maso v dveh ločenih fazah. Po kratkotrajnem strjevanju lahko stike potresemo z drobirjem ustrezne barve, velikosti zrn 1/3. To povečuje oprijem in varnost v cestnem prometu. Pomet je mogoče sprostiti, ko se masa strdi (čas strjevanja je približno 30 minut – odvisno od temperature zraka).
RR Herbifug se lahko uporablja le v suhem vremenu in ko je temperatura vgradnih površin višja od 8 °C.

 

V kolikor potrebujete dodatne specifikacije posameznih proizvodov ali pomoč pri izbiri prave rešitve, vam lahko pri tem pomaga naš strokoven in izkušen kader.

Za naročilo ali več informacij nas kontaktirajte.

Več izdelkov si lahko ogledate tukaj.

 

 

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
RR Herbifug
Product Name
Zalivna masa za hladno tesnenje
EnglishSlovenščina