Tekoči asfalt

Tekoči asfalt za popravila neravnin, posedkov in tankoslojnih asfaltnih površin

Tekoči asfalt

RR Herbol – za popravila neravnin, posedkov in tankoslojnih asfaltnih površin (16 kg)

RR Herbol tekoči asfalt je sestavljen iz posebnega mineralnega agregata različne zrnavosti, okolju prijazne, s polimeri modificirane bitumenske emulzije in aditiva.

RR Herbol je na voljo v velikosti zrn 0/3 mm, 0/5 mm in 0/8 mm.

» za vgradnjo po hladnem postopku
» prijazen do okolja
» primeren za vse vrste prometnih obremenitev
» na robovih ga je mogoče razpotegniti skoraj do 0 mm
» uporaba količine glede na potrebo;
» preprosta uporaba in hitra sprostitev prometa prek sanirane površine

Poraba materiala:

približno 20 kg/m2 na 1 cm debeline plasti asfalta.

Skladiščenje:

V originalni embalaži in neodprto lahko v skladišču brez zmrzali hranimo najmanj 4 mesece. Pred uporabo je potrebno bitumensko emulzijo premešati, nato pa po navodilih proizvajalca primešati še dodatek. Odprto embalažo je potrebno po uporabi dobro zapreti.

Pakiranje:

– vedro 16 kg
– 1 paleta = 528 kg = 33 veder

Lastnosti:

Večkomponentna asfaltna malta na osnovi posebne polimerno modificirane emulzije za popravila, za izravnavo neravnin, za klančine, popravilo tankoslojnih asfaltnih površin in za izravnavo cestne površine z odtoki in pokrovi jaškov.

RR Herbol tekoči asfalt:

– primeren za nadgradnjo;
– hitro zapolnjevanje poroznih asfaltnih površin;
– preprosta uporaba in hitra prevoznost.

Postopek vgradnje tekočega asfalta - RR Herbol I MAPRI PROASFALT

Uporaba:

RR Herbol se uporablja na posameznih delih ali na celotni asfaltni površini za izravnavo posedkov in neravnin, za izenačevanje višin in zapolnjevanje kolesnic. Tekoči asfalt je primeren za strokovno popravilo udarnih jam in manjših poškodb ali za popravilo posedkov ob odtočnih jaških in drugih vgradnjah.

Vgradnja:

Vgradna mesta morajo biti nezmrznjena (najnižja temperatura tal nad 8 °C) in čista (brez olja in masti). Odstraniti je potrebno vse nevezane delce. RR Herbol tik pred vgrajevanjem kar v vedru zmešamo z aditivom. Zmešamo z zidarsko žlico, za večje količine pa priporočamo uporabo ročnega mešalnika ‘Rührmax’. Viskoznost je mogoče uravnavati z dodajanjem vode. Tekoči asfalt nanesemo na poškodovano mesto in ga razgrnemo z zidarsko žlico ali z gumijastim drsnikom. Globlje poškodbe v asfaltu je potrebno zapolniti v več plasteh (največ 25 mm na vsako vgradno plast). RR Herbol je potrebno vgraditi z rahlim nadvišanjem, ker se material stisne za približno 5 %. Na koncu površino, obdelano z RR Herbol tekočim asfaltom, posujemo s kamnitim drobirjem (čas strjevanja je 10-20 minut, odvisno od količine dodane vode in temperature okolice). Po 30-60 minutah lahko obdelano in posuto površino odpremo za promet.

 

V kolikor potrebujete dodatne specifikacije posameznih proizvodov ali pomoč pri izbiri prave rešitve, vam lahko pri tem pomaga naš strokoven in izkušen kader.

Za naročilo ali več informacij nas kontaktirajte.

Več izdelkov si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
RR Herbol
Product Name
Tekoči asfalt
EnglishSlovenščina