Modrost – S pravim odnosom razvijanja podjetja v razmerju potreb in možnosti trga, smo od enega zaposlenega pripeljali podjetje v rang velikosti srednjih podjetij.

Argumentiranje – Pri vsaki storitvi za naročnika izvedemo celotno rešitev – od svetovanja, prilagajanja … do načina plačevanja, ki temelji na začetni transparentni ponudbi.

Poštenost – Smo vesten, resen in zanesljiv poslovni partner, ki svoje odlike kaže v dejansko izvedenem projektu.

Resnica – Pri sodelovanju z naročniki prikažemo vse možnosti sodelovanja in razkrijemo vse cene.

Inovativnost – Iskanje najboljših rešitev je naše vodilo, odzivnost na spremembe okolja stalnica in iskanje še boljših rešitev pa naloga zaposlenih.

Pogosta vprašanja

V pomoč pri ravnanju z asfaltnimi površinami, ali pa pri izbiri asfalta smo za vas zbrali nekaj najbolj pogostih vprašanj

 1. Katera je najpomembnejša razlika med tlakovci in asfaltom?
  Tako tlakovci kot asfalt se polagajo na utrjeno površino. Pri tlakovcih mora biti zadnji sloj podlage nanešen iz peska maksimalne debeline 5 mm, se pravi, da podlaga pod tlakovci sestavljata najmanj dva sloja različne debeline peska. Pri tlakovcih moramo po polaganju med stiki nasuti kremenčev pesek, ki pa sčasoma zaradi meteornih voda, čiščenja izginja s stikov, kamor se počasi vrine mah in trava. Asfalt ima prednost lažjega negovanja in čiščenja snega. Ravno tako, pa se v garažo ali druge prostore ne vnaša kamenja, ki se nalaga med tlakovci in peska, ki sčasoma nastaja pri razpadanju zgornjega dela tlakovcev.
  Pri obojih je pomembno, da se pod podlago temeljito uredi okolico hidro jaškov, muld, povsod tam, kjer imamo v podlagi ali skozi podlago kanale, rešetke.. Če vodovodni kanali, cevi niso temeljito zabetonirani, speljani potem sčasoma na puščajočih mestih prihaja do vdiranja materiala in s tem pokanja asfalta ali pogrezanja tlakovcev.
 2. Zanima me cena asfalta?
  Cena asflalta je odvisna od geografske lokacije, debeline, namembnosti in konfiguracije terena. Pravo ceno se postavi na mestu ogleda strokovnjakov podjetja.
 3. Ker je dvorišče strmo nas zanima ali lahko položite asfalt?
  Asfalt položimo povsod kjer lahko vozi osebni avtomobil.
 4. Zanima me kaj nas ceneje pride, ali betoniranje, asfalt, plošče, ali kaj drugega, saj naše dvorišče je samo blato, to me spravlja ob živce.
  Mislimo, da je cena odvisna od velikosti vašega dvorišča. Vsekakor pa je asfaltiranje zelo hitro, priprava enostavna in negovanje urejenosti dvorišča preprosta.
 5. Zanima ali lahko kar na to podlago položimo asfalt ali je nujno razkopavati in nasipavati nov tampon?
  Asfalt lahko polagamo na katero koli podlago.
 6. Ali je potrebno pred polaganjem asfalta kakšna posebna priprava terena?
  Teren mora biti pred polaganjem asfalta ustrezno povaljan oz. utrjen. Ponavadi je za asfaltiranje dvorišča dovolj valjanje z valjarjem nosilnosti oz. obremenjevanja terena ene tone.
 7. Kakšna je primerna debelina asfalta za dvorišče?
  Najprimernejša debelina asfalta za dvorišče povozno z avtomobili je 5-6 cm. Svetujemo pa, da se opravi dvoslojno asfaltiranje v skupni debelini najmanj 6 cm. Spodnja plast asfalta je narejena iz zrn kamenja večje debeline, ki služi za večjo nosilnost. Zgornja debelina pa je zaradi vizualnosti struktura bolj drobna.
 8. Zakaj se polaga dvoslojni asfalt?
  Dvoslojni asfalt se polaga zaradi večje trdnosti in večjega vizualnega videza. Spodnja plast asfalta je debelejša in sestavljena iz večjih struktur kamenja. Zgornja plast je tanjša in bolj fina, zato tudi malo mehkejša.
 9. V kolikem času lahko lahko pride do začetka del?
  Po vašem povpraševanju vas glede na skupni dogovor naš strokovnjak obišče lahko že naslednji dan. Skupaj se pogovorita o rešitvi. Nato vam pripravimo predračun in se pogovorimo o podrobnostih morebitnega sodelovanja. Dela lahko ob naši razpoložljivosti stečejo že naslednji dan.
 10. Koliko časa se polaga asfalt?
  Dvorišča in okolice hiš asfaltiramo v enem dnevu.
 11. Ali pridete na ogled tudi na dom?
  Na ogled pridejo naši strokovnjaki s katerim se dogovorite o rešitvi vašega problema.
 12. Kakšna je razlika med ročno in strojno položenim asfaltom?
  V kvaliteti položenega asfalta ni razlike. Ročno polagamo asfalt na manjših površinah in na površinah z zahtevno konfiguracijo terena.
 13. Kakšni so plačilni pogoji?
  Različni in stvar dogovora. Pri preplačilu nudimo 5% popust, drugače pa je plačilo ob koncu izvedbe.
 14. Ali imate svoj asflat oz. lastno asfaltno bazo?
  Zelo pomembno za naše podjetje je vsekakor naša lastna baza, kjer mešamo asfalt za vse naše kupce. Na ta način nimamo težav z dobavo in se lahko odzovemo na kakršno koli povpraševanje.
 15. Od kod je asfalt?
  Asfalt je pripravljen isti dan in je sestavljen glede na namembnost površine, katera se bo asfaltirala. Asfalt pripravijo na podlagi pravilnikov in s sestavinami s certifikati. Za vsak položeni asfalt prejmete potrdilo o ustreznosti pripravljene in položeni asfaltne zmesi.
 16. Kako je asfalt sestavljen?
  Po definiciji je asfalt v naravi nastala ali tehnično proizvedena (t.j. naravna ali umetna ) zmes bitumenskega veziva in kamnitih zrn ter morebitnih drugih potrebnih dodatkov za zagotovitev uporabnosti pri gradnji cest.  Kot vsi vemo je asfalt ponavadi črne barve. Kombinacijo vseh teh komponent seveda poznajo najbolje proizvajalci asfalta, katere recepte tako kot priznani kuharji skrbno čuvajo
 17. Asfaltirali bi ali vsaj kak premaz. imamo 30 let asfalt in je še ok, kaka razpoka… s čim bi premazali ali ga vsaj obnovili?
  Za obnovo vašega asfalta je potreben predhodni ogled. Glede na nastalo poškodbo vam lahko svetujemo samo na mestu. Vsekakor pa v raznih trgovinah prodajo hladen asfalt, ki ga lahko zavaljate v razpoke. Vanje lahko razlijete vroči katran. Najbolje pa je, da pokličete strokovnjake, ker bo potem obnova asfalta cenejša in rešitev dolgotrajnejša.