Modrost – S pravim odnosom razvijanja podjetja v razmerju potreb in možnosti trga, smo od enega zaposlenega pripeljali podjetje v rang velikosti srednjih podjetij.

Argumentiranje – Pri vsaki storitvi za naročnika izvedemo celotno rešitev – od svetovanja, prilagajanja … do načina plačevanja, ki temelji na začetni transparentni ponudbi.

Poštenost – Smo vesten, resen in zanesljiv poslovni partner, ki svoje odlike kaže v dejansko izvedenem projektu.

Resnica – Pri sodelovanju z naročniki prikažemo vse možnosti sodelovanja in razkrijemo vse cene.

Inovativnost – Iskanje najboljših rešitev je naše vodilo, odzivnost na spremembe okolja stalnica in iskanje še boljših rešitev pa naloga zaposlenih.

ZGODOVINA PODJETJA

Iz preprostega spoznanja, da je na trgu premalo podjetij in želje po samostojnosti  je Petrič Primoža vodilo, da je leta 2004 ustanovil svoje  podjetje MAPRI d.o.o. in nato leta 2009 še MAPRI Proasfalt d.o.o., katerega primarna dejavnost je bilo asfaltiranje.

Svoj prvi projekt  je izvedel s pomočjo dveh študentov. Vodilo  iskanja razmerja med ceno in zadovoljstvom naročnika je Primožu omogočilo  hitro rast. Stalno prilagajanje trgu in iskanje rešitev vedno bolj zahtevnega trga, ga ni zaustavljalo. Podjetje Mapri Proasfalt d.o.o.danes po velikosti srednje veliko podjetje enakovredno konkurira na vseh razpisih državnega preračuna.

Pot je bila težka, saj ob konkurenci velikih podjetij, ki so si razdeljevala trg, je iskanje svoje pogače predstavljajo veliko dela, saj so bile na voljo le drobtinice. Toda ob podpori lastne družine je bilo letom iskanja trga kmalu poplačano. Svoje dosežke je Primož delil z družino.

Po letih suhih krav so se začeli pojavljati ustne govorice in reference so dobivale konkretno podobo naročil.

Delo je steklo in počasi je podjetje že zaposlovalo. Danes ima podjetje Mapri Proasfalt d.o.o. že 40 delavcev, ki so redno zaposleni.

Reference izdelovanja od začetnega asfaltiranje  je že davno preraslo meje in podjetje danes dosega uspešne rezultate na področju celotne branže izvedbe celovitih rešitev nizkih gradenj.  Stalni razvoj podjetja tudi v sami organizaciji in iskanju pravih delovnih procesov in s tem zaposlovanja ustreznih kadrov je podjetje pripeljalo do točke, kjer lahko uspešno konkurira na razpisih, celo do velikosti razpisov državnega proračuna.

Dejavnosti podjetja so od začetne primarne dejavnosti – asfaltiranja – razširile do celotne rešitve nizkih gradenj (projektiranja, geodetske storitve, gradbena zemeljska in kanalizacijska dela, tlakovanje z različnimi materiali…)    Danes ima podjetje celo dovolj strojne mehanizacije, da izvaja vzdrževalno in zimsko službo,

Kljub svoji izredni razvejanosti projektov je podjetje ohranilo velikost srednje velikega podjetja. Na ta načini ima podjetje zadostno število različnih strokovnjakov, ki združujejo lastnosti racionalnega in odlično organiziranega delovnega procesa. Podjetje ostaja izredno prožno in odzivno na spremembe trga.